loading...
loading...
loading...
Çfarë ndodhë me beben kur nëna qanë? – ­

Çfarë ndodhë me beben kur nëna qanë?

Çfarë ndodhë me beben kur nëna qanë?

Dihet se ushqimi që nëna konsumon ndikon te bebja, mirëpo a e dini se edhe emocionet tuaja ndikojnë te bebja në barkun tuaj?

Studimet e ndryshme tregojnë se kur nëna qan, kjo prek edhe frytin dhe i transmeton bebes emocione te njëjta.

Ndërkaq, edhe më serioze bëhet kur nëna kalon faza të depresionit.

Në raste të tilla, kjo ndikon në formimin e personalitetit të fëmijës, pasi bebja të lindë.

Në rastet kur gruaja shtatzënë është në depresion, fëmija mund të lindë duke zhvilluar më pas një personalitet me pasiguri dhe të ndjeshëm. /Gazeta Shneta/

Sipas një studimi të ri, shkencëtarët në Qendrën Kombëtare për Kërkime Shkencore në Paris zbuluan se foshnja mund të ruajë shkurtimisht imazhet në ‘kujtimet e punës’ së tyre në kohën që ata kanë arritur pesë muaj nga ardhja në jetë, transmeton Telegrafi.

Kur truri i një të rrituri zbulon diçka, të ngjashëm me një objekt në lëvizje, një sinjal udhëton nëpër tru duke lejuar atë që shkurtimisht të ruajë imazhin.

Sipas shkencëtarëve, një gozhdë në aktivitetin e trurit është e dukshme kur kjo ndodh dhe edhe kur lëvorja paraballore e trurit merr mesazhin, kjo në aktivitetin e trurit është e njohur si një ‘valë e fundit e ngadalshme’.

Kërkuesit studiuan aktivitetin e trurit të më shumë se 240 bebeve. Çdo fëmije i është treguar një foto të një fytyre për më pak kohë se një figurë të dytë.

Ata që ishin të paktën njëvjeçar shfaqnin reagim të njëjtë të trurit, siç shihet tek një i rritur, por edhe foshnjat pesë-muajsh treguan shenja të një ‘vale të fundit të ngadalshme’.

biislim-krasniqigmail-com